3 producători de miere din Republica Moldova participă la expoziția internațională Anuga

Trei producători de miere din Republica Moldova participă la expoziția  internațională Anuga, ce se desfășoară în perioada 7-11 octombrie în Germania,  alături de alți producători din 4 sectoare: fructe uscate, sucuri și conserve, înghețată și panificație.

Producătorii de miere prezintă vizitatorilor miere bio, miere cu cătină, miere cu lămâie și cucurma în diverse ambalaje. În anul curent, standul țării noastre se evidențiază prin eleganță și simplitate, iar produsele sunt prezentate pe ramurile pomului vieții.

Vitalie Popa, președintele Asociației Exportatorilor de Produse Apicole din Republica Moldova, a comunicat că Anuga este o platformă unde se întâlnesc majoritatea cumpărătorilor și vânzătorilor.

„De mai mulți ani participăm la această expoziție și de fiecare dată întâlnim aici marii cumpărători de miere, cointeresați de acest produs. În anul curent, am venit să ne întâlnim cu o parte dintre ei. Desigur că avem așteptări de la acest eveniment. Unicul lucru pe care l-am observat este că majoritatea dintre cumpărători nu doresc să achiziționeze cantități mari de miere, se tem de scăderea prețului și mai mult, iar ambalatorii mari spun că au rezerve mari de miere. Prețul este dictat de oferta mare de miere din Ucraina, dar și din alte țări. Nu ne rămâne decât să convingem clienții că mierea noastră este mult mai calitativă, naturală și nu este mixată cu siropuri. Totodată, standul din Republica Moldova este vizitat zilnic de foarte mulți oameni, cumpărători. Chiar și competitorii noștri recunosc că gustul mierii noastre este diferit. Credem că o să reușim, chiar dacă ne aflăm într-o perioadă destul de complicată”.

Companiile participante, Casa Albinei, Regina Naturii și Apifera, au reușit să poarte discuții cu mai mulți traderi și importatori din Franța, SUA, Dubai, Germania, Italia.

Menționăm că, Anuga este cel mai mare târg mondial pentru produse alimentare și băuturi, ce reunește peste 7900 de expozanți din toată lumea, peste 200.000 de vizitatori din peste 200 de țări.

Leave a Comment