Vezi lista apicultorilor ce vor beneficia de stupi verticali din partea Proiectului USAID/APM

Asociația Apicultorilor din Republica Moldova (ANARM) au selectat alți 20 de apicultori din diferite raioane ale țării care vor beneficia de câte 80 de stupi verticali, acordați de proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova (USAID/APM). Această activitate face parte din inițiativa proiectului USAID/APM ”De la hobby la business!” de dezvoltare a sectorului apicol din Moldova. În cadrul acestei inițiative, în 2018, proiectul USAID/APM prin intermediul ANARM a distribuit 2400 de stupi verticali la 30 de apicultori. Totodată, peste 800 de apicultori au fost instruiți în gestionarea familiilor de albini în stupi verticali.

Cei 20 de apicultori au fost selectați dintr-un număr de 60 de aplicanți. Dosarele au fost evaluate de un grup de profesioniști, iar fiecare apicultor selectat a fost vizitat pentru a confirma informația inclusă în aplicație. Stupii verticali au demonstrat creșterea de două ori a eficienței de gestionare a acestora, ce le permite apicultorilor sa-și extindă activitatea prin creșterea numărului de familii de albini, a cantității și calității mierii.

Actualmente, în Republica Moldova activează circa 6 000 de apicultori care gestionează peste 230 de mii de familii de albini.

Leave a Comment