Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova (ANARM) este o organizație profesionala a apicultorilor, neguvernamentală, autonomă și apolitică constituită pe o durata nedeterminata, fiind înființată în 2006, actualizată la 21 martie 2017.

Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova este cea mai mare asociație la nivel național, structura sa acoperind întreaga țara, prin filiale, unități amplasate în principalele orașe din țară.

Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova are ca scop asigurarea cadrului organizatoric și a condițiilor care să faciliteze dezvoltarea unei apiculturi profesioniste și de amatori la nivel național.

Asociația reprezintă și susține interesele membrilor săi atât la nivelul organelor legislative și executive ale țării cât și la nivelul altor instituții centrale sau teritoriale.

Contactul cu apicultorii se realizează la nivelul filialelor apicole, locul unde aceștia pot afla noutățile din domeniul apicol, atât la nivel profesional cât și legislativ, cu diferite ocazii sau în cadrul întâlnirilor, organizate cu preponderenta în afara sezonului apicol. De asemenea apicultorii pot obține consultanta referitoare la oportunitățile obținerii de fonduri europene și a altor tipuri de fonduri.