ANARM a dat start activităților de instruire în cadrul proiectului de dezvoltare a Centrelor de Instruire și Consultanță Apicolă

Sâmbătă, 16 mai, Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova a organizat un eveniment de instruire pentru formatorii Centrelor de Instruire și Consultanță Apicolă (CICA) Nord, Centru și Sud.

Subiectele abordate la training s-au referit la calendarul apicol sezonier: lucrările de primăvară și vară în stupină ; utilizarea materialului genetic îmbunătățit și creșterea reginelor; tratarea familiilor de albinele pentru combaterea varoozei; inițierea afacerilor apicole și surse de finanțare; aspecte legislative în activitatea apicolă.

Formatorii evenimentului au fost Petru Sacara, apicultor, specialist în însămânțarea mătcilor de albină; Ion Maxim, președinte ANARM și Mihaela Grumeza, consultantă în inițierea și atragerea resurselor financiare pentru dezvoltarea afacerii.

În continuarea acestei activități, ANARM va organiza o serie de instruiri în cadrul celor trei CICA, care vor fi axate pe gestionarea eficientă a lucrărilor sezoniere în stupină. Pentru mai multe detalii, accesați invitația la evenimente aici.

Aceste evenimente sunt organizate în cadrul proiectului pilot „”Dezvoltarea centrelor regionale pentru instruire și consultanță apicolă în cadrul ANARM”, implementate cu suportul Proiectului USAID Agricultură Performantă în Moldova.

Leave a Comment